Aplicatia RAR afisaza acum istoricul de daune al vehiculului.
Cu ceva timp in urma, Registrul Auto Roman a lansat o aplicatie web unde, in baza seriei de sasiu si a email-ului personal, puteai verifica istoricul de itp al vehiculului. Acest lucru era util pentru a verifica daca km din bord au fost dati inapoi. De exemplu, autovehiculul avea in 2014 o suma de 50 000 de km inregistrati in bord iar la itpul din 2016 avea 30 000 de km in bord.
Acest aspect era destul de important mai ales pentru cumparatorii care voiau sa verifice un istoric al masinii.
De cateva zile, pe langa istoricul itpurilor, RAR a lansat inca o aplicatie ce se numeste „Istoric Vehicul 2.0 Istoric de daune”, aplicatie ce permite verificarea istoricului de daune al unui autovehicul.
Pentru a verifica istoricul de daune al unui autoturism, taxa este de 35 de lei si se va plati online, cu cardul, pe siteul RAROM.
Eu mi-am verificat vehiculul si am constatat ca acesta avea daune insa nu majore. Regasiti in imaginea de mai jos raportul complex pe care il puteti primi in cazul in care autorismul avea daune.
Aplicatia RAR afisaza acum istoricul de daune al vehiculului.
Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam in cazul in care dorim sa verificam raportul de daune al autoturismului. Mentionez ca daca nu exista daune in istoric, va va fi afisat gratuit acest lucru, fara sa mai fiti nevoiti sa platiti. Poti plati taxa doar cei care figureaza cu daune.
- Se acceseaza site-ul RAROM si se merge la sectiunea „Istoric Vehicul”;
- In cele 2 campuri afisate, se intorduc seria de sasiu si mailul persona;
- In urma introducerii datelor de la primul pas, veti primi pe email un cod pe care treuie sa-l introduceti la acest pas;
- Acum va va fi afisat mesajul „ATENTIE: vehiculul este semnalizat cu daune sau nu este semnalizat cu daune. Daca prezinta daune, putem trece la pasul rumator si apasam pe „Obtine detalii daune”;
- Se plateste online cu cardul, taxa de 35 de lei si se trece la pasul rumator.
- Se va primi raportul detaliat, ca cel din imaginea de mai sus, in format pdf pe email.
Informatiile din raport sunt preluate de la partenerii RAR (cel mai probabil este vorba de firmele de asigurari) si nu este 100% sigur ca in cazul in care autoturismul a fost avariat, acesta va aparea si in raport avand daune.
In cazul in care intampinati probleme, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa va ajutam, atat cat putem, pentru a primi raportul.
Voi ce parere aveti despre noua aplicatie RAROM?
Nu ezitati sa raspundeti in sectiunea de comentarii de mai jos.